Een investeringsmogelijkheid voor een vliegtuig.

Flag Counter

Introductie

 

Het eerste project van DAC de "Dutch Airplane Company" was het ontwerp van "de RangerR", als start voor een complete General Aviation familie van vliegtuigen. Dit project is succesvol afgerond en het vliegtuig is nu klaar voor industrialisatie.

 

De "RangeR" is een "composiet gebouwd" vliegtuig, dankzij het gebruik van moderne composietmaterialen, ontwerp en fabricage. Deze composietonderdelen kunnen worden samengesteld en gebogen voor maximale weerstandsvermindering en tegelijkertijd structurele belastingen dragen. Slim ontworpen om de zogenaamde "zwarte" aluminium constructie te vermijden, het aantal onderdelen dat nodig is om dit vliegtuig te produceren en te bouwen is dramatisch minder dan het aantal onderdelen dat nodig is om een ​​soortgelijk vliegtuig te bouwen en te bouwen dat traditioneel van aluminium of hout is gemaakt. Dit resulteert in aanzienlijk lagere productiekosten.

 

Er zijn slechts 15 hoofdcomponenten nodig om de hoofdstructuur te vormen.

 

De composietonderdelen worden vervaardigd in hoogtechnologische mallen en de aandacht voor detail tijdens de matrijsproductie zorgt ervoor dat tijdens de levensduur van het gereedschap alleen eersteklas componenten worden geproduceerd. Door de hoge oppervlaktekwaliteit van de mallen en de precieze montage van de onderdelen zijn er maar weinig uren nodig om het klaar te maken voor de laatste verflaag, wat veel tijd en geld bespaart.

 

Design

Het RangeR-vliegtuig was vanaf het begin ontworpen om plaats te bieden aan een moderne turbodieselmotor die afkomstig was uit de auto-industrie, wat betekent dat het sterk ontwikkeld is voor betrouwbaarheid en een laag brandstofverbruik, wat zou kunnen leiden tot 30% minder operationele kosten, 50% minder brandstofverbruik en 43% goedkoper dan Avgas (Nederlandse brandstofprijzen) in vergelijking met motoren die loodhoudende Avgas-brandstof nodig hebben.

 

Voor de toekomst van de RangeR moeten nieuwe motoren worden overwogen om het vliegtuig up-to-date te houden.

 

Motor 3
Structural testing 2

DAC heeft de nodige kennis, vaardigheden en ervaring in huis die nodig zijn om de nieuwste turbodieselmotoren aan te passen aan de huidige markeringen voor vliegtuigtoepassingen.

 

Het structurele ontwerp werd uitbesteed aan Aircraft Designs Inc., eigendom van wijlen Martin Hollmann, een bekend ontwerpbureau met een uitstekende reputatie. Dit bedrijf maakte gedetailleerde tekeningen en voerde een complete bouwkundige analyse uit.

 

Het prototypevliegtuig heeft de structurele test van krachttesten met succes doorlopen en er is een uitgebreid testvluchtprogramma gevlogen en het prototype is bewezen dat het voldoet aan de criteria die zijn vastgesteld in het conceptuele ontwerp en dat het voldoet aan het veiligheidsniveau van de Europese CS-VLA-normen. .

 

Het hele project is zeer goed en uitgebreid gedocumenteerd, bestaande uit rapporten van alle structurele testen, analyses, tekeningen en testvluchten.

 

Review en overzichtscontrole tijdens alle fasen van het ontwerp, de ontwikkeling en het testen is uitgevoerd door externe experts van: Technische Universiteit Delft, een dieselmotorspecialist, Nederlandse burgerluchtvaartautoriteiten en TNO instituut. Waarbij de Nederlandse CAA een bewijs van luchtwaardigheid heeft afgegeven.

 

Dit zorgt voor een snel en goedkoper luchtwaardig certificeringsproces in andere landen.

Specificaties

specificaties

Belangrijkste investeringshoogtepunten

 

  • Innovatief sportvliegtuig aangedreven door een turbodieselmotor.
  • Biedt zeer lage operationele kosten.
  • Ontworpen voor Lean-productie.
  • "Fast build kit" of "ready to fly" vliegtuig.
  • Uitgebreide projectdocumentatie.
  • Klaar om serieproductie te starten.
  • Alle benodigde mallen voor industrialisatie beschikbaar.
  • Wereldwijd verkooppotentieel ca. 80 miljoen EUR.